Tisztelt Kolleganők és Kollegák!

Három év után ismét  megrendezzük a Szülészeti - nőgyógyászati vezetők baráti találkozóját. Az eddigi öt alkalom – Miskolc kétszer, Nyíregyháza kétszer, Székesfehérvár – kiválóan támogatták tevékenységünket, és jó irányt mutattak az aktuális kihívások megoldására. Az elmúlt időszakban többszörös változáson ment át szakmánkat irányító, ellenőrző szervezetek. Feladataink nemhogy csökkentek, hanem sokasodtak, változtak. Talán ennek tudható be, hogy egy ideje szülészeti vezető munkája már nem az áhított (vagy irigyelt) kategóriába esik.  Egyre kevesebben akarják felvállalni a vezetői feladatot és felelősséget. Ahhoz, hogy tisztességgel tudjunk megfelelni betegeinknek, hogy összeegyeztessük a lehetőséget az elvárásokkal, hogy gazdasági, jogi tevékenységet folytassunk, és még este nyugodt szívvel nézhessünk tükörbe, polihisztornak, vagy nyolckarú Síva Istennőnek kell lennünk.

A közös gondolkozás, egymás munkájának megismerése, a kiutat találó képességeink megismerése, irányok meghatározása a napi munkánkat segítheti. Bízom benne, hogy Siófok ismételten jó lehetőséget biztosít önképzésre, baráti eszmecserékre, hogy a ránk bízott – vállalt – munkánkat elismerése övezze. 

A rendezvényt együtt tarjuk a Perintológiai Társaság éves kongresszusával – csütörtökön NIC vezetőkkel, péntek délután perinatológusokkal együtt, szombaton magunkban. Lehetőségünk lesz az egyik legfontosabb feladatunk az újszülött és koraszülött ellátás legújabb eredményeivel, feladataival ismerkedni.  

Dr. Pap Károly
A Nőorvos Társaság Főtitkára

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház,
Szülészeti- Nőgyógyászati Osztály 

Magyar Nőorvos Társaság védnökségével és támogatásával.

ELŐZETES PROGRAM